Tuesday, June 29, 2010

Payback Time!

Hari ini sangat bosan. Right now, kena paksa dengar my sister Dona ni nyanyi. homaigod, mcm kena torture. Dari lagu Spice Girls ke lagu Erra Fazira and sekarang dah tukar lagu Ziana Zain. Lepas tu ade hati tanya "sedap tak suara karaoke Deena?" oh my goodness -_____________- Harith pun tak tahan sampai cakap "tolonglah kak Deena, please senyap" sampai dia sanggup begging suruh my sister ni stop nyanyi.

Anyway, kerana hari ini sangat bosan and my sister, Gee, dia pun keluar bersama rakan rakan sekolah dia and I pun lapar,so call lah Gee nak suruh belikan something. Dia tak angkat call I. cis. Pastu I mcm terfikir, oh maybe sebab I guna my mum punya phone tu yang dia tak nak angkat. I call 3 kali,tak angkat jugak. okay, takpe.

Suddenly teringat yang dia pernah buat prank dekat I time dolu dolu. Kalau tak ingat, click ini Inilah masa yang terbaik nak kenakan dia balik.

So, I decided untuk "payback time" heheheheheh *insert muka evil.

First sekali kena call lagi sekali, dah 4 kali call kan. hehehehe, dia tak pick up the phone jugak. Inilah masanya nak hantar message dekat Gee ni. Tips penting kalau nak bagi sms yang mcm nampak my mum yang hantar, kena pastikan yang bahasa baku lepas tu tak boleh guna shortform.

I ajak my sister, Deena join sekali. Kiteorg type lah "Kamu dimana?Kamu tahu tak bahaya keluar malam malam ni? Balik sekarang jugak. Angkat phone sekarang."

Sound serious kaaaaaaan? hehehehehe. My sister and I mcm teruja gila nak tunggu dia ni reply. Andddddddd Gee siap reply "okay, otw balik"

heheheheheh, tau takut.Tapi disebabkan I idokle evil mane pun and nanti karang dia balik awl sebab ni kesian pulak tak boleh hangout lama lama dgn rakan sekolah dia. So, kiteorg pun call lah Gee ni lagi. Anddddddd dia angkat akhirnya. Pastu bila dia dgr je suara I, terus mcm "tadi bukan mak yang hantar kaaaaan?" I gelak je lepas tu tanya takut tak? hehehe

And Gee kata "takut gila sampai rasa mcm nak menangis"

ohh, I terlupa nak delete message yang I kasi dekat Gee tu and then tetibe my mum masuk bilik I kata "kamu hantar sms dekat gee ke?" my mum siap gelak bila baca. Pastu I ckp "Yan type sama kan mcm cara mak kaaan?" Pastu my mum kata "Kamu ni menyamar je, tak boleh caye dgn kamu org ni"

Mission accomplished. :)

Ahhhhhhh, inilah menandakan betapa bosannya hari ini sampai boleh buat benda yang best -_______________-

Thursday, June 17, 2010

Tinggal Kenangan :)

Today, nak cerita pasal one of my fav song yang kalau dengar ulang berapa banyak kali pun tak kisah. Lagunya berjudul, heh, guna berjudul. Tinggal Kenangan by Saleem. The first time I dengar lagu ni time makan dekat dining mayang and tetibe je keluar lagu ni, and time makan tu, boleh pulak kawan I si Arnie tu siap menyanyi lagu ni and sejak tu I jatuh cinta dengan lagu ni.

Bila I pergi je bilik Cik Siti, confirm I request suruh dia bukak lagu tinggal kenangan and dia mcm sampai, "takde lagu lain keeeee?" And kalau lepak bilik Cik Siti pastu time tu ade kwn I si arnie tu, nanti I cnfirm akan suruh Cik Siti bukak lagu Saleem and Arnie asyik asyik nak dgr lagu Madah berhelah , Ziana Zain punya lagu. haha. Anddddddddd, tak sangka selalunya pilihan lagu I yang Cik Siti akan bukak dulu sampai kadang kadang si Arnie boleh merajuk sebab si Cik Siti ni pilih kasih.hehehehehehe

Oh,ade one time ni, I katalah dekat Cik Siti, please bukak lagu Saleemmmmm, pleaseeee. pastu dia kata "okay, kejap tau" . Sekali, dia pergi bukak lagu Tan Sri SM Salim tu. ceh,pastu dia kata,"laaaaaaaaaaaah,ni pun Salim jugak"

Ohh, I tau i discover lagu ni lambat gilaaa and dieorg kata Saleem amik lagu ni dari penyanyi Indonesia. But, I tak kisah, yang penting I suka version Saleem lagiii.

Few days earlier, I pergi godek godek utube, and sekali terjumpa ade sorg ni main piano lagu Tinggal Kenangan. Gila excited I tengok sampai boleh ulang banyak kali. Anddddd, I decided nak try main lagu ni but disebabkan kat utube takde tutorial lagu ni,so I belasah je. Inilah hasilnyaaaa, yeah lagu ni khas untuk Siti Nursaiha and Shazlina yang sanggup kasi I dgr lagu ni ulang ulang kali even dieorang menyampah bila I asyik request suruh bukak lagu Saleem ni. hihihihihi. Oh, juga untuk peminat Saleem. hahahahah,oh lupaaaaa, thanks jugak dekat Nurazihanie, my pretty lil sister yang sanggup recordkan untuk I even tomorrow dia ade test account. ish, baik kan yan panggil gee pretty? hehehehe :)



video

*nak dekat habis video, tu suara Harith bersin from upstairs. :|

Thursday, June 10, 2010

Wherever you will go :)

Disebabkan still tak boleh check result, marilah kita mengisi masa dengan berblog. Mmg susah gila nak log in dekat student portal tu, bila log in je confirm dapat the page cannot be displayed. -____-
Takpelah, try lain kali lah. Anddddd, disebabkan tak boleh check jugak, I pergi melayan video video dekat you tube, yeaaah, you tube mmg peneman sejati time cuti cuti ni. :D

Annnnd, tak sangka I pergi tgk videoclip lama lama The Calling. Rinduuuuuuuuu. Dulu, I mmg peminat setia The Calling. Disebabkan zaman dulu rumah takde internet, nak tgk videoclip The Calling kena tgk dekat TV. Kadang kadang sanggup tunggu semata mata nak tgk. Tunggu berjam jam tgk MTV and Channel V.Mmg loser. hahahaha.

Lepas tu, the lead singer The Calling nama dia Alex Band. Haritu,I kemas laci I, tak sangka terjumpa gambar Alex Band yang i telah print *siap bercolour and laminate pulak tu. Mmg tak boleh blah. Tapi I simpan lagi lah. buat kenangan betapa setianya I. -________-

Ohh, kalau keluar lagu dieorg dekat radio, tak payah ckp lah teruja dia mcm mane. Sumpah teruja gilaaaaaaaaa. Mcm rase dia nyanyi untuk I je. hahahaha, geli tak baca ni? :|

ohh, Disebabkan zaman I suka tu, radio I pakai cassette je lagi, semua cassette The Calling I ade. hehehehehe and my sister Gee kan share bilik dgn I, sampai dia pun boleh hafal lagu The Calling jugak. Oh, Gee time tu peminat setia Good Charlotte. hahah, teringat time GC datang Malaysia and dieorg datang dekat Subang Parade, Gee teruja gila sebab dapat salam GC, HAHAHA

Ohh, betapa setianya I dgn The Calling, sampai time form 2, cikgu suruh buat scrap book, title ape ape, I buat pasal The Calling. Aaaaaaaah. mmg ntah ape ape. :|

sambil I try log in Student Portal, I tengok ni. My faaaaaaaaaaaaav :D

Wednesday, June 2, 2010

Dah june dah?

Mula mula mcm excited nak update blog, tapi bila dah tekan new post, terus tak tau nak type ape. -______-"

Anyway, pelik kan dah umur 11 tahun but still tak boleh nak duduk rumah sorang sorang, nak jugak kakak kakak dia ade temankan. My mum still treat my little brother tu macam dia ni baru 6 tahun. The other day, my brother just amik air dekat dapur and then tuang dalam cawan and bawak naik atas, I cant believe how my mum reacted. Di a mcm lebih kurg terpesona and terpegun lah sebab harith berjaya amik air sendiri. Amik air dekat dapur je kot. Pastu nak puji puji Harith sebab berjaya amik air and bwk naik atas. LAMEEEEE. Btw, I'm not jealous.

Kadang kadang bosan duduk rumah but I think ni lebih okay kalau nak dibandingkan dgn my sister, Gee yang kena buat short course, pastu kena belajar, pastu muka dia stress sebab hari hari kalau nak balik, kena tunggu my sister, Dona, amik dia. And dia stress but MYOB kot, tak ingat apekebendenye. Hari ape ntah, dia kata nak guna laptop nak buat MYOB, time tu I tgh ym, so kena lah cepat endkn conversation sebab kesian dekat dia muka pun dah stress.

I pun pergilah tengok cerita ape ntah. Setelah beberapa jam I terkedang depan tv sorang sorang, masuklah bilik kejap. Rupe rupenye dia dok seronok ber MSN, seronok betul muka dia. harer aaahhh. -_________-'

eh, dah JUNE daaaaaaaaaah, Cepat betul.