Thursday, July 29, 2010

Dialah pemberi nafkah utama.

Penat je stress pasal bel, ingatkan kena hantar hari ni, rupenya bagi tajuk je dekat si shafiq *class rep. Buat penat jugak dtg awl awl semata mata nak pergi siapkan bel sebab igt nak kena hantar hari ni. lagi stress bila semalam suruh my mum print out articles and bila balik rumah my mum kata terlupa bawak balik. Terus emotional breakdown sebab kat rumah dah laaaah takde internet skrg, loseerrrrrrrrrrr -________- . Pastu pening dok fikir mcm mane nak siapkan. rupe rupenye hantar hari isnin. Inilah yang terjadi bila tak concentrate dalam kelas. Mmg terbaeeeeek. :D

btw, Zaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, HAPPY 21st birthdaaaaaaaaaaay. "uitm tetap ulalaaaaa" hehehe. Nak upload gambar zaaa, tapi memandangkan ni tgh online kat library and org sebelah mcm dok jeling jeling ape liyana type, so tergendala laaaah. Org sebelah ni smgt buat assignment pasal the process of japanese kaizen activities, berkerut kerut muka dia baca article. Alamak, takut lah pulak dia terjeling bila type ni. -_____________-

ohh, every day after class, Deena si pemberi nafkah akan amik I, pfffft dia ni kan kesabaran dia tipis sekali. hehehe, nok u jgn marah na I tulis ni. Kalau kelas I habis pukul 6, and dia dah sampai bus stop dekat fac, and time tu pulak lecturer mcm tak habis ckp, mulalah nak call I byk kali, pastu suruh I cepat lah. Ade ke haritu dia suruh I ckp kat lecturer, suruh stop ckp sebab masa dah habis. And dia selalu amukan puaka bila I lambat and kadang kadang terpaksa lari turun tangga sebab dia kata kalau lambat jugak dia nak tinggalkan I. -_____________-

Tapi, dia ckp je lah, dia tak tinggalkan pun. Lepas tuuu, everyday mcm asyik pergi Seksyen 9 dulu before balik rumah sebab nak avoid jam. Eh bukaaan, tujuan utama sebab nak makan. Haritu, si Deena ni smgt beli bantal dekat sek 9. Dia beli lah kaaan, pastu bawak lah pergi office.

Disebabkanm rakan office dia mcm kagum jugak dgn bantal yg dia beli tu, dia pun nak beli lah lagi untuk rakan rakan office dia. Lepas tuuuu. salesgirl tu siap ckp, "ehh, bukan semalam dah beli keeee?" Maybe dia still ingt muka si deena yang rakus and excited nak pilih bantal.

Eh, kena ckp benda baik je pasal Deena ni sebab dia pemberi nafkah utama I. Tanpa dia, mmg dietlah I selalu. ohh dia driver I jugaaaaa. ohh, hari hari Deena yang hantar pergi class, bila dalam kereta dia semua lagu version hip hop. And ntah angin ape si deena ni, skrg obsess dgn lagu haru haru big bang tu. Time I suka lagu ni dulu dulu, taknak pulak dia dgr and skrg bila I dah muak dgr lagu ni, dia pulak kalau boleh nak ulang byk kali. Macam kena torture daaah sebab kena jugak dgr lagu ni :

Okay lah. pjg bebeno cerita pasal Dona ni. -______-

Saturday, July 10, 2010

Everyday sesat :|

Betullah orang kata kalau siapa dulu study dekat uitm branches and then transfer induk, confirm susah nak adapt dgn environment baru. I kira one of them yang susah nak sesuaikan diri dekat uitm shah alam.

Fuiyooo, mmg penat. erk, extravaganza penat kot. Sebab tak pernah pernah time diploma dulu, pukul 10 malam dah tido. bayangkan betapa penatnya I. :|

Dulu, first week confirm lecturer mcm ade yang tak masuk and mana ade belajar lagi time first week ni. Semua sibuk nak daftar courses je. Dekat siniii, mak aihh, yang penting dah belajar, lepas tu terus ade assignment yang berderet derat. erk, say bye bye to my social life. heh

Raiskandar, I malu nak cakap ni. but you kira betullah ape yang u ckp yang masuk degree,benda benda dah jadi susah,dah tak mcm diploma dulu :(

ohh, selama seminggu ni, tak pernah lah I tak sesat. cari kelas sesat, nak pergi daftar nr sesat, nak pergi buat pengecualian credit untuk kokurikulum pun sesat. nak balik rumah sewa kawan I pun sesat. Yang penting, yesterday, I lambat pergi class sebab salah tempat nak tunggu bas. Memalukan bila nak masuk class but nasib baik ade jugak org yang lambat mcm I.

Bak kata Gee, semua yang terjadi ade hikmahnya *takde kene mengena pun. But tadi bersembang dgn Gee, dia cerita pasal hikmah. Dia punya ayat mcm lebih kurang cam gini. "ehhh, nasib baik rambut gee tak cantik, kalau cantik,confirm dah tak pakai tudung. Hikmah lah kan, rambut tak cantik"-__________-

Pastu terfikir, maybe ade hikmah I sesat. Supaya I boleh menjadi seorang yang lebih kental, perhaps? erk, I pun tak tau ape point I nak cerita pasal ni. :|

Anywaaaaay, ingatkan tomorrow boleh bersenang lenang lepak dirumah but ade "Gateway to Excellence". Nama mmg tak nak kalah.Padahal orientasi je pun. Ohh besok nak buat kad metrik, yeah yeah. heh,excited terlebih. Oh, I suka riak dekat kwn I si Chea yang berada di uitm segamat tu, yang no kad metrik I lebih cool dari dia.hehehehehe.

Eh, Gee tengah study laaaah, khusyuk gila dia buat homework accounts dia. Mmg semangat waja. Maybe I patut start buat assignment I yang berderet deret tuuu. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa -_______-

Friday, July 2, 2010

Gee asyik menghitung hari :|

Sorry Q, lambat gila baru nak upload video. sebab mcm byk salah tekan key terus mcm tak smgt nak upload video lagi pun camera girl aka azihanie tu dia pemalas nak rakam byk kali untuk liyana. -_________-

oh raween, the second song tu untuk ween. hehehehe, but sorry intro pun dah salah. aaaaaaah -_________-. ohh, yang liyana kata nak mainkan ween lagu special tu, bukan yang ni tau. Lagi satu lagu tapi mcm tak pass pass main. haha

ohh ni lagu Taio Cruz break your heart and The Maine Into Your Arms. :)


video

Disebabkan I selalu lepak di rumah sahaja, kebanyakan masa pun dihabiskan bersama family. Kalau lepak dgn my sister Gee itu, dia ni tak habis habis dok menghitung hari untuk menanti kepulangan boyfriend dia yang pergi vacation ke turki. Dia tak boleh menerima hakikat yang phone dia dah menjadi cengkerik, takde lagi text messages frm dia punya boyapreng. And haritu punyalah dia happy sebab boleh contact boyapreng dia through fb kan. mak aihh, hari hari kalau boleh nak check inbox. And tetibe dalam 2 hari ni, inbox dia ZERO, NONE, KOSONG. apa lagi kecewa lah dia kan sampai dok fikir kenapa Ridhwan tak kasi msg dekat dia and disebabkan tiada khabar berita from Ridhwan, ade ke hari ni dia pergi google "terrorist in Turki" Like what theeeeeeeeeeeeee. -______________-"

And time haritu kiteorg buat "Sister's day out", dia mcm not being herself. Selalunya kalau sampai time makan kan, dia confirm berebut nak tgk menu pastu mcm nanti semua benda pun nak makan. Taaaaaaaaaaaapi, betapa peliknya Gee ni, dia kata TAK NAK MAKAN LAH. fuiyooooo, kalau dgr dia ckp tak nak makan, tu mcm GILA AJAIB LAH. mcm once in a year je dia ckp "tak nak makan". Semua sebab rindu sampai tak lalu nak makan. Okay, maybe dia akan marah I sebab tulis pasal ni. hahahahaha.



Lepas tu, tak nak makan konon.Dahlah makan cendol I sampai setengah -______-. Takpe lah, kami share the fat. heh.



Lepas dah habis sister's day out kena ambik budak bising ni. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa



Eh sebenarnya nak cerita pasal Gee je, terpesong daaaaah. :|

btw, aaaaaaaaaaaaaaaaa, cuti cuti Malaysia dah nak habis. Hari isnin dah kena pergi class. Tidaaaaaaaaaaak. :(