Friday, October 2, 2009

kenapa hari ni sangat bosan?

finally, my kemalasan day dah arrives. heh. padahal everyday pun pemalas. today, dah pergi singgah bilik bilik yang best untuk buat rakan mengumpat. first bilik yang i terjah today, bilik ani, pastu wajib ajak ani pergi lepak bilik si cik siti, lepas tu bwk rombongan pergi lepak bilik imah and seha. and gila rajin dieorang ni siap nak pergi dengar ceramah pasal pertanian dekat p.i. disebabkan tak boleh nak gosipping dengan mereka, kiteorang decide pergi bilik izzah *jogging partner i. izzah pulak semangat kemas kemas bilik macam nak buat clearance time habis final. disebabkan takde hot story yang boleh di share, kiteorang decide patah balik bilik cik siti.

duduk duduk. pastu i tengok muka ani, ani tengok muka i. i tengok muka dia lagi, pastu dia toleh and tgk muka i lagi. i tengok muka cik siti. tapi cik siti tak tgk muka i pun sebab dia sibuk ber ym kot.

"wehhhh, asal bosan sangat hari ni"

"jomlahh, pergi tengok nur kasih"

cik siti pulak sambung

"alaaaa, aku dah tgk banyak ep lah dekat internet tu"

ehem ehem, betapa semangatnya cik siti ni nak tgk cerita nur kasih, siap jadi ahli my tv3. ish ish. memang semangat.

"jomlahhhh balik bilik"

so, here i am. blogging about betapa bosannya malam ni. sebenarnya i dah promise dgn myself yang i taknak berblog sebab byk sgt assgnment, test and quizzes yang lecturer gedik nak buat last last minute.

and tetibe je i dapat text dari hafizah. bukan hafizah yang best friend i tu. ni my classmate. dia memang semangat
"liyana, dah buat tak fin yang oct 08?"

today, mood untuk study memang takde langsung. bila fiza text i, i macam

"alamakkk, dia dah nak buat, kena buat jugak ni"

ehhh, memang taklah i tetibe jadi semangat macam ni. i mmg last minute punya orang. bila lecturer kata

"okay, kita discuss assignment besok"

malam tu baru i gedik nak buat.

disebabkan i bosan, i nak sambung bercerita.

dekya kat sebelah ni tengah bukak plastic tomyam dia. fuhh, memang tempting gila. dia offer, tapi i buat buat taknak , padahal i nak. eh tak tak, i memang dah kenyang, sebab tu i reject. walaupun tomyam tu kira dalam list, my fav food. betapa cintanya i akan tomyam, sampai my mum pernah gelar i tomyan.

macam ni lah rupa tomyam dekya. *padahal semangat pergi google gambar tomyam.

cik siti ni pulak dok call i

"sayanggg, kat bilik u ade makanan ape? i rase nak mengunyah lahh" *dia memang suka panggil i sayang. gedik kan? i know u love me lah cik siti.

so, i pun sebutlah makanan yang berada di bilik i. dah sebut semua, pastu dia cakap

" semua makanan yang ko sebut tak menarik langsung"

cehhh, demand tinggi pulak dah.

kenapa hari ni hari yang bosan. mungkinkah ini tanda tanda yang i patut merajinkan diri untuk bukak buku or siapkan assignment finance tu? or maybe ini tanda tanda kecil yang menyatakan bahawa i patut online berjam jam. but, tak tau kenapa wireless sekarang tersgt sgt slow. maybe sebab dah nak dekat final kot, dioerang nak suruh belajar.

btw, sheeee yang akan pergi tgk AAR LIVEEEE, kali ke berapa ntah, selamat mengenjoykan diri. and what? Justin nak datang? sila bwk liyana, okay?

ang rakan rakan MMU i iaitu fzah and za, dieorang tgh struggle nak jawab final exam. good luck, okay. peah pulak tengah bersenang lenang dekat rumah sebab practical dia sudah tamat tempoh. best best best best, sangat best.

and me? tak sedar sedar lagi. final dah dekat. pastu i toleh ke kanan, ternampak lembaga berwarna hijau tengah study. i mean, dekya pakai baju warna hijau yang tengah tekun study. kat atas meja dia ada air sarsi, rase macam nak mintak tapi mcm malu. nampak tak, betapa bosannya today, sampai i boleh blog benda benda yang membosankan? ish ish.

and i bukak myspace and nampak azihanie tengah online. ish ish, rupanya dia pun sama dengan i, pemalas nak study. memang adik beradik sejati lahhh.

i wonder.ape yang i patut buat lepas ni?

ehhh, cik siti dah sampai bilik i. bising betul dia ni. dok cakap "liyanaaaaa, mana makanan kau?"
pastu amik chipsmore i. makan dengan penuh rakus.

okaylahh, bye bye.

2 comments:

  1. wahhh, rindu sama kita. sabar sabar. jawab final dulu. :)

    ReplyDelete